Датската кралица Маргрете II се отправи на последното си пътуване в златната

...
Датската кралица Маргрете II се отправи на последното си пътуване в златната
Коментари Харесай

За последен път като кралица: Маргрете II премина с карета по улиците на Копенхаген

Датската  кралица Маргрете II  се насочи на последното си пътешестване в златната карета. Тя мина по улиците на Копенхаген за финален път като монарх, преди да съобщи трона на сина си - престолонаследника принц Фредерик.
 Прочетете още
Каретата бе ескортирана от двореца Амалиенборг до двореца Кристиансборг от офицери от въоръжените сили и Националната организация за ръководство на изключителни, както и представители на огромни национални организации и патронажи. 

Златната карета е най-хубавата карета на кралския дом и се употребява на обичайното новогодишно празненство в Кристиансборг. Тя е направена за крал Кристиан VIII от производителя на файтони Хенри Файф през 1840 година Покрита е с 24-каратови златни листове, има четири позлатени корони на покрива и изрисуван герб на вратите.
 
83-годишната кралица Маргрете II, управлявала в продължение на 52 години, изненадващо разгласи абдикация онлайн по малкия екран по време на обичайна си новогодишна тирада.

 

Маргрете ще се откаже от престола на 14 януари, когато се навършват тъкмо 52 години от избирането ѝ за кралица. Най-големият ѝ наследник престолонаследникът принц Фредерик ще поеме ролята на крал след оттеглянето ѝ.

Тя става наследница на татко си крал Фредерик IX през 1953 г, на 13-годишна възраст, откакто конституционна корекция разрешава на дамите да наследяват трона. Маргрете е най-дългогодишният монарх в историята на Дания.

През целия си живот кралицата се е радвала на необятна поддръжка от страна на обществеността, която я разказва като тактична и в това време креативна персона, постоянно проектираща костюми и сценография за театрални пиеси и балети, интерпретиращи приказките на известния датски публицист Ханс Кристиан Андерсен, написа Ройтерс.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР